Femmøller – efterskole ved Århus

Normalt beskæftiger Firmavejviseren sig med vurderinger og gennemgang af større danske brands og virksomheder, men i denne omgang skal det handle om Femmøller efterskole. Inden af de førende danske efterskoler inden for musik, dans og teater.

Der er hvert år mange tusinde unge danskere der drager på efterskole og der er al mulig grund til at vælge den bedste. Der er ingen tvivl om at et efterskoleophold generelt giver dig en god oplevelse og potentielle venner for livet. Omvendt så vil der altid være forskel på kvaliteten og det du får ud af det – ikke mindst fagligt. 

Der er derfor ikke tilfældigt hvem du vælger og i denne artikel stiller vi skarpt på Femmøller efterskolen fra Ebeltoft.

 

Musik, dans og teaterlinje

Det er helt normalt at danske efterskoler har flere linjer, inden for samme fag og område. Det kan være en idrætsefterskole, med linjer inden for fodbold, håndbold, fitness og øvrige aktiviteter. Er du mere en kreativ sjæl, har du alle muligheder for at udvikle dig hos Femmøller.

De har linjer inden for musik, dans og teater, hvilket giver dig de bedste forudsætninger. Dels for at blive bedre til det du virkelig elsker og dels for at anvende dine kompetencer på tværs af faglighed. De tre emner er tætte og næsten uadskillelige, så en grundlæggende forståelse imellem dem, vil kun være en stor fordel.

Specielt på lang sigt, hvis du har planer om en kreativ karriere som skuespiller, danser eller musiker. Musicals er det bedste eksempel på en disciplin, hvor man forener de tre områder. Som sanger skal du efterhånden kunne meget mere, end bare at synge.

Fordelene er mange og Femmøller har et godt team af dygtige lærere, som gør at de får mange positive tilkendegivelser. Firmavejviseren kan kun anbefale dig at vælge en tværfaglig efterskole, selvom dit primære fokus er på fx. musik. Anbefalingen gælder i alle sammenhænge, uanset hvilket område du foretrækker (musik, sport, sprog etc.)

Du kan læse mere om hvad du kan forvente på deres tre forskellige linjer her:

Unik kombination og tværfaglighed 

Der hvor Femmøller adskiller sig positivt fra øvrige udbydere, er deres evne til at kombinere fagene med hinanden og skabe synergier ved tværfagligheden. Det betyder fx. at undervisningen munder ud i sjove og lærerige turneer og optrædener, hvor man kan få værdifulde lærepenge.

Når man er kreativ gælder det om at performe, så det er sundt at få afprøvet det i en tidlig alder, så man vænner sig til det. Det kan du hos dem og selvom det kan virke grænseoverskridende for nogle, er det bare en ting der skal tillæres og overvindes.

 

Relevante informationer

Sidst en række relevante informationer, hvis du skulle få lyst til at kontakte dem eller se mere.

Adresse: Molsvej 137, Ebeltoft

Web: www.femmoeller.dk

Mail: fe@femmoeller.dk

Mobil: 40 19 83 89

 

Lån til efterskoleophold

Nu er det desværre langt fra alle forældre der har råd til at sende deres barn på efterskole og det er ærgerligt, for det kan være rigtig udviklende menneskeligt. Firmavejviseren har derfor set lidt nærmere på, hvordan du kan skaffe finansiering.

Det første du skal være opmærksom på er, at efterskolerne har ret forskellige priser. Prisberegninger på Efterskole.dk vil vise dig, præcis hvilke steder der koster hvad. Prisen er under indflydelse af husstandens indkomst og antal børn, hvorfor du kan opleve et prisinterval på 45-60.000 kroner.

Du skal altid starte med at udvælge en efterskole, så du kender til den eksakte pris og pengebehov. Herefter har du grundlæggende 2 muligheder. Banken og nettet. Start med at snakke med banken og kryds fingre for, at de vil acceptere dit ønske. Det er ret simpelt, enten siger de JA eller NEJ.

Er svaret negativt er lånefirmaer online blevet et fornuftigt alternativ. Specielt de billigste af slagsen. Så udfyld et par uforpligtende ansøgninger hos dem, for at få et indblik i ÅOP og omkostningsniveauet. Det er gratis, så det skader ikke at afsøge markedet. Du kan altid sige nej.

Det kan naturligvis være svært at vide, hvor man skal starte eller hvem der er billigst, men der er heldigvis flere gode lånesider du kan benytte. En af disse er Danlaan.dk. De har set nærmere på lån til efterskoleophold og ellers har de gode oversigter, der viser ÅOP og mulighederne hos de bedste udbydere online.